Stay Young With Collagen Shaklee

Amboih tajuk omputih gitu. Saja-saja nak speaking untuk tajuk post kali ni. Bagi bunyi wow da boom! Siapa yang tidak mahu kelihatan cantik dan awet muda, dan juga sihat luar dan dalam.

Kekal awet muda dengan Collagen Shaklee.

Collagen Shaklee ini sebenarnya RATU dalam semua set kecantikan Shaklee! Kenapa saya cakap begini? Ini kerana, Collagen Powder Shaklee ini berkali-berkali ganda lebih POWER daripada kombinasi set kecantikan Shaklee yang biasa dicadangkan oleh SID.

Apa beza Set Kulit Cantik Shaklee dengan Collagen Shaklee? Memang berbeza sangat dari segi kos dan kecepatan masa. Collagen Shaklee ini bak naik jet peribadi dari Malaysia ke Thailand. Tapi, kalau set vitamin cantik pula umpama anda naik kereta dari Malaysia ke Thailand. Boleh nampak tak perbezaannya?

Collagen Powder Shaklee ini memang terbaik sebab ianya berasal dari sisik ikan merah (red snapper scale) yang berasal dari kedalaman laut yang teramat dalam. Kenapa Shaklee menggunakan sisik ikan merah laut dalam? Jawapannya, semakin dalam lautan itu, semakin tinggi tekanan. Allah itu Maha Berkuasa. Allah jadikan sisik ikan merah ini tahan tekanan. Dan, ini menjadi Collagen Shaklee sangat elastik dan tahan lasak. sisik merah collagen shaklee.jpeg

Collagen Shaklee mengandungi 4000mg RSS (red snapper scale) collagen, iaitu kolagen berkualiti tinggi dan tulen yang diekstrak daripada sisik ikan merah.

kolagen sisik ikan merah collagen shaklee

Selain dari sisik ikan merah, terdapat enam lagi bahan utama dalam Collagen Shaklee termasuk, ekstrak biji benih Cammelia Japonica, ekstrak Pfaffia, kolagen ikan, ekstrak kekerangan, Lactobacillus acidophilus, Vitamin C dan Vitamin B yang digabungkan untuk meningkatkan keberkesanan kolagen RSS dan menyokong kecantikan anda dari dalam ke luaran.

biji camellia japonica collagen shaklee

Ekstrak biji benih Cammelia Japonica mengandungi asid oleik yang sangat membantu sebagai emolien dan pelembap kulit. Selain itu, ia mengandungi isoflavon iaitu bahan antioksida semulajadi yang melindungi kulit dari radikal bebas.

pfaffia shaklee collagen

Ekstrak Pfaffia menyokong pembentukan kolagen dan asid hialuronik yang berkemampuan tinggi dalam mengikat jumlah air yang besar. Selain itu, ia berperanan menghidratkan tisu dan membuatkan kulit lembut, lembap dan licin.

elastin dr kolagen ikan collagen shaklee.jpeg

Kolagen ikan ini adalah sumber premium kolagen dengan kadar penyerapan lebih tinggi. Kolagen ikan ini adalah sumber kurang terdedah kepada pencemaran berbanding kolagen dari haiwan di daratan.

vitamin B dan C collagen shakleeVitamin C menggalakkan pengeluaran kolagen. Bahan antioksidan dalam Vitamin C membantu melawan radikal bebas yang merosakkan kulit. Manakala, Vitamin B membantu proses metabolisme lemak, protein dan karbohidrat untuk hasilkan tenaga yang diperlukan dalam pembentukan kolagen.

kekerang collagen shaklee

Ekstrak kekerang penting dalam sintesis bendalirsinovio bagi melicinkan pergerakan sendi. Kandungan glucosamine dalam ekstrak kekerang ni penting utk kes-kes seperti kesihatan sendi dan tulang. Ia juga melembapkan mata dan melegakan ketidakselesaan mata. 

Satu lagi bahan iaitu Lactobacillus acidophilus yang membantu mengimbangi mikroflora usus. Selain itu, ia memudahkan pembinaan semula sistem usus sihat bagi meningkatkan  penyerapan kolagen.

Shaklee menjalankan ujian klinikal ke atas kesan Collagen Shaklee. Perubahan pada kulit boleh dilihat sangat ketara selepas pengambilan 4 kotak Collagen. Collagen Shaklee sahaja yang ada ujian klinikal untuk kesan yang efisien. Macam mana nak uji keberkesanan sesuatu Collagen? Diuji pada jumlah mg Collagen atau pada rasanya? Tapi sebenarnya, ia diuji pada saiz Collagen tersebut. Jika terlalu besar ia tak akan diserap, dan jika terlalu kecil pun tak akan diserap dengan baik.

Saiz Collagen Shaklee dihasilkan pada saiz “perfect” iaitu 1000 dalton (kolagen bermolekul sangat ringan Shaklee) . Ini untuk memastikan penyerapan maksimum oleh badan dan dapat membantu kepada peningkatan sintesis kolagen pada lapisan dermis dengan dengan berkesan. (Nota: Berat molekul diukur dalam unit dalton).

collagen shaklee

Kalau anda jenis yang nak kulit cantik, flawless macam naik jet peribadi, anda boleh cuba Collagen Powder Shaklee ini. Dijamin tidak menyesal. Dan, Collagen Shaklee ini bukan semata-mata untuk cantik, tapi ia juga bagus untuk sendi kita.

Antara kelebihan Collagen Powder ini seperti di bawah: 

 • Paling berkesan menghilangkan parut berlubang.
 • Dapat membaiki tekstur kulit wajah dan menghilangkan kedutan.
 • Memelihara kelembapan dan keanjalan kulit.
 • Menghaluskan kulit
 • Mengecilkan pori dimuka dan menegangkan kulit wajah.
 • Mengecutkan jerawat.
 • Melicinkan dan mencerahkan kulit.
 • Menyokong baik pulih tisu dari kecederaan otot dan tulang.
 • Mengatasi masalah keguguran rambut dengan menguatkan akar rambut dan membantu pertumbuhan rambut baru.
 • Membantu hati dalam proses detoks.
 • Memelihara kelenturan sendi.
 • Mengurangkan keradangan (inflammation)
 • Mengatasi masalah sukar tidur.
 • Memulihkan penyakit saraf dengan membina semua protein pada saraf.
 • Menegangkan payudara
 • Banyak lagi sebenarnya!

Collagen Shaklee Powder mudah larut dengan minuman dan makanan kegemaran anda. Setiap hidangan dipek di dalam satu uncang untuk memudahkan anda menggunakannya secara segera pada bila-bila masa dan di mana sahaja.

Testimoni Collagen Shaklee #shakleeeffect #CollagenShakleeeffect

testimoni-collagen-shaklee.jpeg

testimoni collagen shaklee 2

Menggunakan Collagen Shaklee sejak dari 1997, dan kini pada usia 54 tahun, Kak Kathy masih kelihatan muda dan sihat.

Jadi, apa tunggu lagi. Jom hubungi saya!

Sila hubungi saya untuk sebarang pertanyaan dan konsultansi berkaitan supplement yang sesuai dengan keperluan tubuh anda dan juga bajet anda semestinya.

Katakan tidak kepada supplement sintetik, pewarna tambahan dan perisa tambahan! Pilihan saya adalah yang NATURAL.

Dapatkan vitamin yang sihat, semulajadi dan berkesan untuk anda.

Leave a comment